Kje kupiti kakovostne printe oz. reprodukcije umetniških del?
Objavil: Urška Lončar
V skupini: Splošne objave
Ogledi: 350
13 nov. 2022

Kje kupiti kakovostne printe oz. reprodukcije umetniških del?


Kakšni so vaši občutki glede umetniških printov oz. reprodukcij originalnih slik?

Spadate med tiste, ki oklevajo glede nakupa in morda niste prepričani o njihovi kakovosti, ali pa ste ljubitelji printov?


Pred kratkim je nekaj mojih znancev pripomnilo, da niso prepričani o kakovosti printov, da se printi ne morejo primerjati z originalom ali da imajo preprosto raje originalne slike.

Originalne slike so čudovite. Vendar pa je originalno delo le eno, medtem ko ga lahko občuduje na milijone ljudi. Reprodukcije omogočajo ravno to, da lahko eno umetniško delo osrečuje več ljudi hkrati.

Sama sem vedno rada kupovala printe. Mislim, da so odličen način za okrasitev doma. Cenovno so precej ugodnejši od originalnih slik, kar je super, če radi kupujete umetnine, pa ne želite ali ne morete zapraviti veliko denarja za vsako umetnino, ki visi v vašem domu.

Likovna umetnost pravzaprav še nikoli ni bila tako dostopna kot je dandanes, kakovost umetniških printov pa je tudi odlična, le vedeti morate, kje jih kupiti.

Naj vam povem par besed o postopku izdelave mojih printov…

Ko je originalna slika končana, jo odpeljem k tiskarju in grafiku s katerim sodelujem, kjer moje umetnine skenirajo z enim najboljših skenerjev na trgu. Nato primerjajo sken z originalno sliko in ga po potrebi popravijo ali prilagodijo, tako da je podobnost brezhibna. Zatem izberemo pravi papir ali platno, na katerega kasneje natisnejo reprodukcije mojih umetnin.

V ponudbi imam običajno na voljo različne dimenzije printov. Tako je tudi v primeru kolekcije '12 slovenskih gradov', kjer lahko reprodukcijo vsake slike naročite v dveh ali treh različnih velikostih. Večina izbere manjše printe, velikosti 30x40cm ali 30x30cm, zato so ti po navadi na zalogi. Če naročite večji print, pa je ta izdelan posebej za vas, zato je tudi rok dostave malce daljši.


Ker vem, koliko ljubezni in skrbnega dela je vloženega v izdelavo originalnih umetniških slik in printov, jih drugim še raje priporočam, pa tudi sama jih še raje kupujem.

Katere umetnike pa vi občudujete? Z veseljem bi prebrala vaše predloge v komentarjih!

Če še niste prepričani, kaj vam je všeč ali kaj sploh iščete, spodaj prilagam nekaj omembe vrednih spletnih strani, kjer lahko izbirate med številnimi printi različnih stilov, velikosti in cenovnih razredov:

Upam, da odkrijete kak lušten print, ki bo ustrezal vašemu okusu in željam.

Želim vam čudovit dan.

Z ljubeznijo,Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

64553

Omejitev znakov 400